Unger og middag

Middagstid.

Vi har alltid middag hver dag for det syns jeg er viktig, men de siste månedene har hun minste på 4 år begynt å spise mindre og mindre middag.  Vi er nå heldig om hun spiser mer enn 2 biter før hun ikke vil ha mer.  Hun har ikke for mye mat på tallerkenen siden det kan virke demotiverende og vi varierer på barnevennlig mat hver dag, men nei.

Sånt blir en mamma oppgitt av.

RÅD???

 

Jeg er veldig bestemt på at jeg lager bare 1 middag og ikke flere forskjellige.  Her om dagen fikk hun 2 brødskiver istedenfor middag og det får hun i dag også, men jeg vet ikke om det er riktig løsning heller.  Kan jo hende jeg gjør det verre av å gi henne ett annet anternativ enn å spise middag.

ELLER HVA TROR DU??

 

Vi har en regel på at vi spiser Max i 30 min, for sånn er det i barnehagen, skolen og senere i livet på jobben, så kan være greit å lære seg.  Jeg har også gjort en avtale med begge ungene om de spiser opp innen de 30 minuttene får de dessert.  I dette tilfelle er desserten til guttungen på 7 rosiner eller blåbær (hans ønske) og snuppa sin dessert er nøtter (uten salt) eller paprika (hennes ønske).  Skulle tro det var motivasjon til å spise, men nei.

 

Oppgitt.

 

4 kommentarer

BM

31.08.2017 kl.16:27

Internettet kan gi deg mange grunner, tips og svar :-) Varierer alt fra en litt roligere vekstfase, til kresen fase, middag for tidlig servert i forhold til sist måltid sammensatt med roligere vekstfase, og en hel del mer mulige grunner.. Håper du finner dine svar. Pleier å løse seg til slutt :-)

kosekaos

31.08.2017 kl.17:29

BM: ja, får håpe det går seg til snart, for det begynner å smitte over på broren på 7 år. Så i dag nektet han å spise middag.

Jannicke Elnæs

01.09.2017 kl.20:46

når jeg var liten spiste jeg utrolig mye når jeg for eksempel fikk spise rett av kjelen :p da var det liksom veldig gøy! Kanskje hvis du kan sette bort en egen liten kjele til 4 åringen som hun er med å tilbreder selv, også få hun spise rett av denne istedenfor å legge det over på en asjett? Bare et forslag på noe jeg selv har gjort :)

kosekaos

02.09.2017 kl.09:10

Jannicke Elnæs: ja, kanskje det :)

Skriv en ny kommentar

kosekaos

kosekaos

34, Moss

Hei på deg koselig at du stakk innom. Jeg har ett lite prøveprosjekt på ny blogg etter en laaaang pause fra blogglivet. Forrige blogg var ikke på denne siden, så dette skal bli spennende. Hvem er jeg? Vel, jeg er en mamma, samboer, datter, kollega, kjæreste Osv. Har 2 barn, 2 katter og en del fisk. Kommer til å skrive om diverse ting er planen, så bare å følge med og legg gjerne igjen en kommentar eller to.

Kategorier

Arkiv

hits