Søvngjengeri

Det å gå i søvne.

Jeg har ett litt uvanlig problem på natten som går veldig utover formen min på dagen.  Jeg går nemlig i søvne hver natt, og da blir man såklart veldig trøtt og uopplagt på dagen.  

 

Det å gå i søvne er det selv ikke så uvanlig, men det er mest vanlig at barn gjør det sånn innemellom.  Det er også noe vanlig at voksne også går i søvne sånn innemellom i stressende perioder i livet, men det er ikke normalt å gjøre det hver natt.  Det er ikke så bra heller vil jeg tro, så om det ikke gir seg snart må jeg vel ta meg en tur til legen for å se om det finnes en løsning.

Jeg har gått i søvne i mange år, men ikke så ofte som de siste månedene.  Det som har vært felles for de andre gangene i fortiden er at jeg har hatt det veldig stressende i hverdagen eller at jeg stresser i underbevisstheten med et eller annet.  Jeg kan ikke si at jeg er så veldig stresset nå om dagen.  Selvfølgelig har jeg mine beskymringene som de fleste, men ikke sånn ekstremtilfeller.  

 

Ting jeg har gjort i søvne gjennom tidene.

Da jeg var yngre ryddet jeg i søvne (og det ble bra), strikket i søvne har jeg også gjort.  Jeg har kledd på meg i søvne, angrepet sengen og prøvd å forlate leiligheten.  Heldigvis bodde vi ett sted hvor man måtte bruke nøkkelen for å låse opp døren med, for ellers hadde jeg nok kommet meg ut.

Nå i det siste har jeg angrepet dyna i full frustrasjon over at den ikke vil gjøre som jeg drømmer om, støtt og stadig sparket eller slått til stakkars samboeren (ikke så hardt da).  Gått meg en tur i leiligheten, trodd jeg har sittet i kassa i sengen (jobber i butikk) og bare satt meg opp i sengen for å ikke skjønne hva som er virkelig og hva som er drøm.  

Som du skjønner dette er veldig slitsomt, men får vel se det komiske i det også.  Har også en del mystiske blåmerker etter slike netter, så er ikke helt 100% tryggt.

 

Har lest litt om dette på nettet, men det står ikke så mye om det når det gjelder voksne.  Er liksom bare sånn er det....jeg er en søvngjenger...

 

 

#natt #utfordringer #søvn #helse #trøtt #blogg 

13 kommentarer

BM

16.08.2017 kl.14:21

Off. Hørtes slitsomt ut ja. Kun gått en gang i søvne, som barn, det jeg veit.. Og det ble en artig historie. For din del høres det veldig slitsomt ut. Håper du finner ut av det :-))

kosekaos

16.08.2017 kl.15:20

BM: håper jeg også. Får liksom ikke vilt ut når kroppen er aktiv om natten også

hverdagslivetivollen

16.08.2017 kl.17:01

hørtes ikke kjekt ut.. tror aldri jeg har gått i søvne... men sovna på sykkelen en gang jeg var liten ;) håper det bedrer seg med tiden... så kroppen får hvile skikkelig <3

kosekaos

16.08.2017 kl.21:45

hverdagslivetivollen: oi sovne på sykkelen høres jo kjempeskummelt ut.
Ja, får håpe jeg roer ned med å gå i søvne snart. Nå som jeg i tillegg har så mange sår på magen gjør det vondt bare å gå it av sengen. Tar ille samme hensyn til meg seg i søvne..

Hellaaa

16.08.2017 kl.17:48

Hørtes ikke særlig bra ut,men mye rart man kan gjøre når man sover som man ikke er klar over selv. Hehe :)

kosekaos

16.08.2017 kl.21:46

Hellaaa: det er veldig sant. Heldigvis så spiser jeg ikke i søvne..hehe.

bambi666

16.08.2017 kl.22:04

Det høres ikke bra ut. Lykke til!!!

kosekaos

16.08.2017 kl.23:32

bambi666: takk.

Hellaaa

16.08.2017 kl.22:25

Hehe :)

Jannicke Elnæs

16.08.2017 kl.23:38

Høres slitsomt ut, og jeg må nesten le litt av at du har strikket i søvne.. haha! Det er litt komisk :)

Jeg har aldri gått i søvne, men har en lillebror som gjør det. Jeg satt barnevakt for han da vi begge var ganske små, og jeg ble livredd når han plutselig ruslet rundt og jeg ikke fikk noe kontakt med han.. var så sikker på at han var tatt av en demon..

Håper du får sove bedre i natt <3

kosekaos

16.08.2017 kl.23:49

Jannicke Elnæs: hehe, ja det mye rart jeg har gjort i søvne. Kunne sikkert begynt å rydde litt mer i søvne om jeg på død og liv først går i søvne. Hadde jo vært genialt og våknet opp til veldig ryddig leilighet hver dag :)
Håper på bedre søvn i natt jeg også...trenger litt søvn (sier personen som fortsatt ikke har lagt seg kl 23:48...hehe)

Marianne

17.08.2017 kl.08:19

Det høres slitsomt ut, vanskelig å fungere uten nok søvn. Jeg gikk i søvne noen ganger som barn og da kunne jeg for eksempel sette meg ved skrivebordet å skrive:-)

kosekaos

17.08.2017 kl.08:24

Marianne: ble det noe bra det du skrev da? :)
Ja. Jeg er konstant trøtt og utslitt på dagen, men heldigvis er det ikke like ille hver natt. Skal tilleggene for noe annet i dag, men tenkte å ta opp dette problemet også for å se hva hun sier

Skriv en ny kommentar

kosekaos

kosekaos

34, Moss

Hei på deg koselig at du stakk innom. Jeg har ett lite prøveprosjekt på ny blogg etter en laaaang pause fra blogglivet. Forrige blogg var ikke på denne siden, så dette skal bli spennende. Hvem er jeg? Vel, jeg er en mamma, samboer, datter, kollega, kjæreste Osv. Har 2 barn, 2 katter og en del fisk. Kommer til å skrive om diverse ting er planen, så bare å følge med og legg gjerne igjen en kommentar eller to.

Kategorier

Arkiv

hits